Over mij

Balans. Het komt niet zomaar. 

Consistent zijn.

Kleine inspanningen elke dag, dat is wat telt. 

Hi! Ik ben Lenka. 

Als jullie het zo lezen dan is het voor jou vast geen verrassing dat voeding en gezonde levenstijl nogal "big deals" zijn in mijn leven.

Het is niet zo altijd zo geweest.

Up's en down's

Als ik even terugkijk, was het een echte roller-coaster. Verschillende diëten proberen, hoe extremer hoe liever. Maar ook, misschien nog erger, was de connectie met mezelf een serieus zoek.

19 kg overgewicht, acne, voedselintolerantie, slaapprobleem maar vooral niet gelukkig in mijn vel. Helemaal niet.

Het drukke leven, full-time job, kind/kinderen, koken, wassen, voor iedereen het best willen doen en daarbij nog happy zijn en zich sexy voelen ... herkenbaar?

Moest ik toen weten wat ik nu weet ...

Want ik ben nieuwsgierig en ik heb honger naar informatie. En hoe meer dat ik weet, hoe meer dat ik het wil delen. Ik geloof dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven.

 

Maar als jij zelf niets verandert, gaat er ook niets veranderen.

 

Mirakels gebeuren niet (...ok ok, soms wel).
Het hoeft niet moeilijk, duur en onhaalbaar te zijn. We leven nu en jij maakt elke dag zo veel kleine beslissingen die een gigantische invloed hebben op hoe jij je voelt. Wat jij nu doet voor jezelf, is een investering voor je toekomst.

Stap voor stap

We zijn allemaal "on the go"! Drukke leven en sociale verplichtingen maken het niet simpel. Maar dan zijn het juist die kleine stapjes en de acties die super belangrijk zijn. Niet alleen veel tips & tricks wil ik met jou delen. Ik wil je helpen met een gezond eet- en leefpatroon zodat je niet meer moet zoeken en dezelfde fouten maken die ik gemaakt heb.

  • Hoe kan ik gezond snacken?
  • Mijn kindje eet niets van groenten, wat moet ik doen?
  • Wat eet ik voor en na de training?
  • Hoe krijg ik een platte buik?
  • Welke workout is het best voor mij?
  • Hoe kan ik mij best stretchen? Ik voel veel spanning.

Ik wil de dingen waar ik enthousiast over ben, of het nu gaat om lekker eten, 10 min workout of hoe jij jouw slaapkwaliteit verbetert,  graag met mensen delen.

Ik deel graag, niet mijn eten, maar wel de dingen waar ik van hou. Hmm… maar van eten hou ik ook. :o) 

Tegelijkertijd hoop ik dat je hier kunt ontspannen en wat inspiratie vinden.

Alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

Veel plezier hier!

P.S. Ja, ik ben vegan. Maar neen, ik ga niemand pushen om vegan te eten. Iedereen zijn keuze. Ik weet gewoon dat ik niet meer anders zou willen eten.

P.S. nr. 2. Ja, ik kom van Tsjechië en je zal misschien bepaalde uitdrukkingen soms een beetje raar vinden. Graag daarmee rekening houden. :o) Nederlands corrigeren mag (zelfs heel graag).