Chips zonder schuld.

17.2. 2019Lenka Kupkova0

GEBAKKEN VEGGIE CHIPS MET BASILICUM PESTO.

Kies verschillende soorten groenten en maak een verrassend appetizer. Pesto kan je al op voorhand maken. Trek de kindjes erbij. Laat ze de kruiden kiezen. Zout & peper? Of liever chili & koriander? Misschien een smaak van dille & selder? 1000 variaties, elke keer anders. Have fun!

INGREDIËNTEN:

Chips: zoete aardappelen / wortels / rode bieten / pastinaak (of andere soorten: raap, knolselder, pompoen) – olijfolie (optioneel) – zout – peper – kruiden na jouw keuze

Pesto: handvol verse basilicum / 2 volle handen spinazie / sap van 1 citroensap / 1 eetlepel olijfolie / 2 eetlepels pijnboompitten / 1 eetlepel pompoenpitten / 1/2 koffielepel dijon mosterd / 1/2 koffielepel zeezout

WERKWIJZE:

  1. Verwarm je oven voor op 150 °C.
  2. Spoel en droog je groentjes.
  3. Snij ze in dunne stukjes (met mandoline/dunschiller/scherp mes)

4. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote kom, samen met zout, pepper en alle kruiden. Voeg de chips toe.

5. Hussel alles door elkaar en leg de bladeren op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Anders krijg je ze niet krokant (… en dat zou jammer zijn! :o))

6. Bak ze ca 30 min, houd ze goed in de gaten. Draai ze na 15 min eens om.

7. Doe alle ingrediënten voor pesto in mixer en “push the button”! (event. water toevoegen)

8. Haal de chips uit de oven als ze krokant zijn. Vers en crispy! Smakelijk!

Lopend door het leven fit & gezond! Ik weet hoe ... Lees mijn verhaal
Komentáře

Přidat komentář

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.