De juiste brandstof – voor jezelf.

27.2. 2019Lenka Kupkova0

De juiste brandstof – voor jezelf.

Ik ben juist terug van een garage. Het was iets kleins met mijn auto maar toch, dat rood controle lichtje maakte me niet echt happy…

Gelukkig zijn er de mensen die precies weten wat er daarmee moet gebeuren. Ik luister en knik .. en betaal ;o).

Ik ken niets van auto’s, behalve de “basics” en als er sprake is over iemand’s nieuwe auto ben ik vooral geïnteresseerd in de kleur en dan pas de ”belangrijke” parameters.

Rood lichtje … hm … als het begint te branden kan het soms te laat zijn.

ALARM! WAKE-UP CALL! DOE IETS!

Jij hebt wel de juiste brandstof nodig om een beste versie van jezelf te kunnen creëren! Niets meer of minder. TOP kwaliteit. Juist die TOP kwaliteit waarvoor we willen betalen als het over de nieuwe auto’s, kleren of de exotische vakanties gaat. En meestal ga je toch akkoord om meer te betalen voor een betere kwaliteit. Of heb ik het verkeerd?

Maar investeer je in jezelf, in je eigen gezondheid en je krijgt uiteindelijk zoveel meer terug. Wat jij nu doet voor jezelf, zal je 10, 20 of 30 jaar later kunnen gebruiken. Je voelt je beter, je hebt meer energie en alles gaat veel vlotter. Bovendien straal je het uit! Mensen in je omgeving merken het ook en voelen zich op gemak in je buurt.

The “law of attraction” werkt hier meer dan perfect. Dus begin ben jezelf!

Het is makkelijker dan jij denkt.

5 tips voor jou :

  • Vergeet niet WAAROM dat jij het wilt doen (gezonder eten, minder snoepen, meer sporten, relaxen) en hou het vast! Schrijf het op en neem het overal mee! Het is een contract met jezelf. Plak het op jouw frigo/op een spiegel in de badkamer/gebruik daarvoor jouw smartphone. Jij zal nooit vergeten waarom.
  • In plaats van te denken wat jij allemaal niet meer mag eten, denk wat jij ALLEMAAL MAG ETEN en drinken. Have fun ;o)! Koop elke week één nieuwe soort fruit/groenten dat jij anders niet koopt en laat je gaan/toon jouw creativiteit!
  • DEEL jouw gevoelens, jouw gedachten met een vriend(-in) ofwel start “journaling”. Papier/tablet/smartphone kunnen heel veel verdragen. Zeg hoe dat is! Hoe voel je je als je dit of dat eet? Wat is jouw energieniveau? Wat ga je volgende keer proberen? Spreek met jezelf! (…want jij hebt jouw eigen contract getekend, vergeten? :o))
  • Neem jouw tijd en ga STAP VOOR STAP richting jouw doel. We willen alles rap maar hier is er geen korte weg. Vergelijk je niet met de anderen. We zijn allemaal een unieke samenstelling van zoveel verschillende parameters. Wat voor mij werkt, werkt voor mij maar voor jou is het misschien anders. Focus op jouw goede intentie en ga ervoor!
  • Begin met de “BASICS“. Soms zoeken we een oplossing met een pilletje, we betalen veel te veel voor de verschillende soorten superfoods maar de oplossing is veel dichter dan je denkt. Focus op de simpele natuurlijke producten. Hoe minder bewerkt, hoe beter en jij zal nog meer de echte smaken van groenten/fruit ontdekken en appreciëren. (*in het engels bestaat een mooi woordje: cravings … bij mij waren het vroeger de chocolade koekjes … ik moest ze toen hebben, elke dag. Nu kan ik niet beschrijven hoe ik van zachte smaakvolle dadels kan genieten)

Er is nog veel meer … maar als jij met deze tips kan beginnen ben je al op een goede weg naar jouw mooie bestemming! Investeer in jezelf, kies voor de beste brandstoffen!

Warme knuffel en veel courage,

Lenka.

P.S. En natuurlijk is het heel goed als jij veel water drinkt, 8 uur/nacht slaapt en regelmatig beweegt. :o))

P.S. En natuurlijk ben ik content met mijn garagist ;o)

Lopend door het leven fit & gezond! Ik weet hoe ... Lees mijn verhaal
Komentáře

Přidat komentář

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.